Dandan nuudlid (traditsioonilises hiina keeles 擔擔麵; lihtsustatud hiina keeles: 担担面; dandanmian, tõlkes kaelkoogunuudlid/carrying pole noodles) on Sichuani köögist pärit nuudliroog. Koostisosadeks on lisaks nuudlitele veel vürtsikas kaste, tšilliõli, Sichuani pipar, seahakkliha ja roheline sibul. Rooga võib serveerida kas "kuivalt" või nuudlisupina.
Dandanmian on pärit Sichuani pealinnast Chengdu. Algselt serveeriti seda ilma supina väikeses kausis, lisandiks mala lihakaste ja marineeritud köögiviljad, garneeringuks maapähklid ja roheline sibul. "Supiversioon" on Hong Kongkongist ja levinud üle Hiina, aga Sichuanis on populaarne traditsiooniline versioon.
Mõnikord lisatake vürtsikastmele lisaks või vürtsikastme asemel seesamipastat või maapähklivõid - siis on see USA Hiina köögi stiilis.